Arabic Word of the Day

Visit this page each day to learn new Arabic vocabulary. Just click the speaker icons to hear native pronunciation

Either scripts and active content are not permitted to run or Adobe Flash Player version 10.0.0 or greater is not installed.

Get Adobe Flash Player

seronok belajar b.arab?

Date
By
Subject

Most beneficial way to write an essay


Date
By
Subject

mintak tolong...

ya ustaz.. macam mana nk cemerlang bahasa arab...?
sy sudah baca banyak kali tp susah nk ingat..
tolonglah sy...

Date
By
Subject

Re: mintak tolong...

belajar berguru, kena hafaz , tapi fahamkan dulu, ingatkan tasrif verb, rajin baca buku cerita arab, hafal lagu arab

Date
By
Subject

nak mendalami...

salam ustaz saya ni dah lama tinggalkan b.arab...nk recall balik apa hok di ajar dulu mcm mana tu?...

Date
By
Subject

Re: nak mendalami...

dear my nephew? semak nota dulu,hok mana la tafham, uzkur almusykilah

Date
By
Subject

susah nk fhm ba

salam ustaz saya najwa saya sukar untk kuasai bahasa arab.

Date
By
Subject

Re: susah nk fhm ba

إن مع العسر يسرا
bukan senang nak senang

Date
By
Subject

nak pegi umrah

assalamualikum ustaz... pukul 7:15 ptg ni, insyaallah saya, ibu & ayah saya nak pegi umrah... ari ahad &isnin bukak cuti nanti saya tak datang skolah ....

Date
By
Subject

Re: nak pegi umrah

عمرة مبرورة - في أمان الله

Date
By
Subject

blog anta best laaa.

ana dah tengok dah blok anta best laa banyak info bahasa arab. insyaallah ana ana kan kunjungi selalu untuk dapatkan bahan bahasa arab. kunjung lah juga blog ana di "komunitiulamak.blogspot.com" untuk dapat info ilmiah atau sumbangkan bahan anta ke blog ana tu.

1 | 2 | 3 >>

Search site